Åpner Internettlinje til England

 

Stavanger 6.4.18

Xfiber foretar i dag offisiell åpning av den nye internettlinjen over Nordsjøen til England.

Dette er en historisk dag, sier CEO i Xfiber Tore Garborg.  Tidligere har nesten all norsk internettrafikk gått omveien via Sverige. Med vår nye nettforbindelse øker vi den norske leveringssikkerheten på internett, samtidig som vi åpner opp for helt nye bruksområder og muligheter for norske bedrifter.

En direktelinje over Nordsjøen gir nett-brukere kraftige forbedringer av responstiden/latency mot en rekke internettjenester.

Raskere til de store leverandørene
De forbedringene på responstid vi oppnår med denne linja er veldig oppløftende med hensyn til skybaserte tjenester som Apple, Amazon Web Services, Microsoft Azure og Office 365. Flere av de store tjenesteleverandørene som Microsoft, Google og Apple, er plassert i Storbritannia og Irland. Med den nye forbindelsen vil disse kunne nås mye raskere.

Også for finansbransjen, spesielt børshandel, er responstiden en kritisk faktor. Her skjer store transaksjoner
mange ganger i sekundet, og høy latency kan være forskjellen på en god og en dårlig dag på jobben.

Med denne forbindelsen vil alle våre kunder vil merke en betydelig bedring av responsen mot flere av de største internett-tjenestene.

London et viktig knutepunkt
London er et av de aller største og viktigste Internett-knutepunktene i verden, og våre målinger viser betydelige forbedringer til nær sagt alle land og tjenester vi tester mot. I London ligger den viktige London Internett Exchange. Dette er en av de største nettsentralene i verden og knytter sammen alle internettilbydere i Storbritannia og en lang rekke tjenesteleverandører fra hele verden.

Pressemelding_Xfiber_UK_NO

*Infografikk: Holt & Paulsen