Bygger fremtidens fibernett

Xfiber fortsetter nå byggingen av fremtidens fibernett for norske bedrifter.

I dette nettet, som nå er åpnet for alle våre bedriftskunder, har vi fokusert på å gi høyest mulig ytelse til typiske bedriftstjenester som datasenter og sentrale skytjenester.

Dette oppnås blant annet ved å etablere flere «lav-forsinkelse» fiberforbindelser mellom Xfibers høy-hastighets kjernenett og en lang rekke Norske og globale datasenter og leverandører av skytjenester.

Lav forsinkelse er spesielt gunstig for bedrifter med skybaserte løsninger som f.eks Office 365, og/eller andre skyløsninger.

For å maksimere ytelsen for våre kunder har vi bygget hele vårt nettverk med de korteste, og mest direkte fiberrutene til de store internasjonale internettknutepunktene.

I Januar 2020 fikk Xfiber, som første ISP i Norge, offentlig Peering med Microsoft på NIX  i Oslo og på SIX i Stavanger. Dette gir store forbedringer av latency/forsinkelse mot Microsoft sine tjenester. (f.eks. Office 365 og Azure)

Åpnet sjøkabel for internett i 2018

Xfiber åpnet i 2018 en sjøkabel under Nordsjøen til Storbritannia  for internettrafikk. (les mer om Nordsjøfiberen her)

Med denne forbindelsen har alle våre bedriftskunder et klart forsprang til internett og markedets laveste forsinkelse til en rekke av verdens mest populære internettjenester som f.eks Apple, Microsoft og Amazon.

Xfibers nettverk er i sterk vekst og de aller fleste byer og næringsområder i Norge har nå mulighet til å få bredbånd fra Xfiber.

Les mer om våre tjenester her: Tjenester

Ta kontakt med Xfiber på [email protected] for å høre hva vi kan tilby.

Om Xfiber

Xfiber er en norsk leverandør av datakommunikasjon til bedrifter.

Våre tjenester omfatter standard bredbåndstjenester for enkeltbedrifter samt større og mer komplekse nettverksløsninger for større bedrifter og systemintegratorer, både nasjonalt og internasjonalt.

Xfiber har et sterkt fokus på service og kvalitet, og inkluderer bl.a. en meget sterk serviceavtale tilpasset bedrifter med særlig høye krav til tilgjengelighet og service på alle linjer.
Som et ledd i firmaets kvalitetsstrategi  ble Xfiber ISO20000 sertifisert i 2015.

Xfiber har etablert et omfattende datacom-nettverk med spesielt fokus på sikkerhet, oppetid og lav forsinkelse (low-latency) forbindelser mellom  en lang rekke datacom-knutepunkt og sentrale datasenter-lokasjoner over hele verden.

Les mer om hvorfor dere bør velge Xfiber.
Les mer om vår teknologi