Blog

Bedriftsnettet er viktig for hjemmekontoret

Nå som sommeren nærmer seg er det på tide å se tilbake på hvordan de siste spesielle ukene har vært for oss i Xfiber.

Folk over hele landet, og verden, benytter seg nå av hjemmekontor hvis de har mulighet til det. Dette betyr store endringer i måten trafikken flyter på internett.

Her i Xfiber er vi med på den store nasjonale dugnaden for å bekjempe Coronaviruset ved å sørge for at både helseinstitusjoner, datasenter og andre bedrifter har stabilt nett, samtidig som resten av oss kan jobbe hjemmefra og holde kontakten med både datasenter, skyen og hverandre.

Gode skyløsninger og stabilt nett er nøkkelfaktorer for en vellykket hjemmekontorstrategi.

Som leverandør av nettverk til flere datasenter og skytjenester har vi i løpet av de siste ukene sett et naturlig skifte i bruksmønsteret til våre kunder. Vi ser nå at det går mer båndbredde mellom private brukere og våre kunders skyløsningene enn det som er vanlig p.g.a. utstrakt hjemmekontorbruk.

Dette stiller større krav til bedriftens og datasenterets internettlinje. Til vanlig går gjerne mye av trafikken i et internt bedriftsnett, men nå går brukere inn på løsningene via internett fra sine hjemmekontor.

Det norske bredbåndsnettet har heldigvis generelt høy kvalitet, og klarer derfor dette skiftet svært godt.
Xfiber har i tillegg arbeidet for smartere/bedre trafikkutveksling med andre internettilbydere i mange år, slik at våre kunders skyløsninger alltid har lavest mulig forsinkelse (latency) og fungerer godt på hjemmekontoret til de ansatte, uansett hvilken internettilbyder man bruker privat. 
[Les mer: fremtidens fibernett]

I tillegg til dette utførte våre nettverksingeniører ytterligere justeringer og optimalisering av vårt nettverk i de første dagene av denne krisen. Disse grepene har nå bidratt til enda bedre båndbredde og respons (latency) mellom potensielt tusenvis av hjemmekontorbrukere og alle våre kunders datasenter og skyløsninger.

Nå ser vi frem mot sommer og lysere tider. Selv om vi kan holde god kontakt på nett håper vi snart å kunne møte både kunder og kolleger ansikt til ansikt igjen.

God sommer!
Hilsen Team Xfiber